Hvid glögg

Tilberedningstid 30-60 minutter

Ingredienser

4 personer
  • Glöggen

  • 0,50 liter æblejuice

  • 3 dl. vand

  • 2 dl. koncentreret hyldeblomstsaft

  • 0,50 stk. citron, saften

  • 3 spsk. rørsukker

  • 2 stk. stjerneanis

  • 5 stk. peberkorn

  • 3 stk. kardemommekapsler

  • 2 stk. kanelstænger

  • 3 cm. ingefær, i tynde skiver

  • 2 dl. calvados

  • 1 dl. mørk rom, eller efter smag

  • 2 stk. pære

  • 1 håndfuld tørret tranebær

  • 1 håndfuld lyse rosiner

  • 4 skiver tørret skiver af æble (æblechips)

  • Abrikoserne

  • 16 stk. tørrede abrikoser

  • 100 gram hvid chokolade

  • 2 spsk. frysetørret havtorn

Fremgangsmåde

Så er det glögg tid ! 

Denne version er ikke en, der skal stå og trække i 1000 timer. Dette er en lynudgave. 

Start med at lave din æblejuice, hvis altså du har en juicemaskine. Hvis ikke køber du bare en juice i god kvalitet. 

Kom alle ingredienser op i en gryde undtagen spiritussen og alle de ting der skal i glassene ved serveringen. Dvs. hold Calvados, rom, rosiner, pære, tranebær og æblechips tilbage. 

Kog op, og lad det trække en times tid. Hvis du selv laver juicen, vil der komme lidt skum på toppene ved opkoget. Det kan du lige skimme af med en lille øse. Sigt det hele, så ingefær og krydderier kommer væk. Nu har de afgivet deres smag. 

Smag til med Calvados og rom. 

Skær pærerne i små tern, og server alle de dejlige ting i glassene, og hæld glöggen over. 

Imens glöggen trækker, kan du sagtens nå at lave den lille abrikos konfekt. 

Hak og smelt chokoladen over et vandbad. Dyp abrikoserne i chokoladen, så kun halvdelen er dækket. Læg dem på en lille rist, så det overskydende chokolade render af. Drys lidt tørret bær på, hvis du har. Lad dem sætte sig. Evt. i køleskabet. 

Billeder fra opskriften

Skærmbillede 2018-12-13 kl. 12.26.03.png

Køkkenredskaber fra opskriften

Husk at alle medlemmer får 5-10% rabat i shoppen.

Kommentarer

  • Hanne B.

    Hej Jesper.
    Dejlig gløgg som du laver, og bestem en anden slags end den med rødvin.
    Hvad hedder din Calvados?
    En rigtig Glædelig jul til jer.
    hilsen Hanne

  • merete m.

    Du har ret som altid. Den skal ikke trække i 1000 timer, men det skal 1000 ingredienser i. Lyder spændende. Merete

  • Connie M.

    Ser lækkert ud...den skal prøves.
    Hvor er din kande fra 🤔mangle en pæn kande til gløgg.
    Vh connie

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie
      Undskyld det sene svar.
      Kanden er en tekande fra Menu. Der følger et hængende filter med, og jeg er vildt glad for den.
      Jesper

  • Jan L.

    Hej Jesper - og glædelig jul
    Den lille keramikkande som du har hyldeblomstsaft i, og som du jævnligt bruger - er den til at få fat i eller er det noget lokalt bornholmsk?

    • Jesper Vollmer

      Den er fra ohoak.dk
      Du kan helt sikkert bestille den hos Sarah...
      Jesper

    • Jesper Vollmer

      Sorry... ohoak.com

    • Jan L.

      Perfekt, tak!
      Rigtig god jul og godt nytår til jer alle.
      mvh. Jan

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.