Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Hildas boller

4
  • 2,5 dl. mælk
  • 50 gram gær
  • 50 gram sukker
  • 75 gram blødt smør
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. knust kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 500 gram hvedemel
  • 1 st. æg
  • 2 spsk. vand

Pisk gæren i den lune mælk. 

Pisk sukker, smør, æg, salt og kardemomme i. 

Tilsidst æltes melet i. Ælt ca. 5 min. Meget gerne i en røremaskine. 

Lad dejen hæve 45 - 60 min. 

Formes til 12 boller, og pensles med sammenpisket æg og vand. 

Efterhæver i ca. 15 - 20 min. 

Bages ved 200 grader ca. 12 min. 

Spis dem med en god marmelade og godt med smør. 

 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

45 kommentarer

  • Vibeke S. 15. april 2020 kl. 18:31
    Jeg lavede dine boller i går til hele nabolaget og de var et hit, stor ros fra alle.
    Rigtig fin instruktion i at forme dem, takker.
  • Jesper Vollmer 15. april 2020 kl. 22:02
    Wuhuuu... 😜

    Takker
  • Lotte J. 9. juni 2020 kl. 20:36
    Afprøvet i dag - meget lækre og som jeg husker min farmor bagte boller 😃
  • Birgit T. 29. september 2020 kl. 16:11
    Bedste kardemumme boller, mums hvor er de lækre :) Det er bestemt ikke sidste gang vi har hygget os med dem.
  • Jesper Vollmer 2. oktober 2020 kl. 13:24
    Det fortæller jeg altså lige videre til Hilda 😜

    Jesper
  • Birgit T. 2. oktober 2020 kl. 13:28
    Det fortjener hun helt sikkert at vide 😋 er faktisk lige igang med en ny portion boller 🤩 ærgerligt jeg ikke kan vedhæfte et billede, for de er helt perfekte 👌 God weekend 🍂🍁
  • Jesper Vollmer 2. oktober 2020 kl. 13:30
    Uhhh dem ville jeg ellers gerne have set. Er du på enten Facebook eller Instagram, så kan du dele billedet og anmeldelsen der...

    Jesper
  • Birgit T. 2. oktober 2020 kl. 13:33
    Hmm jeg er på Instagram, tænker lige, sender jeg den til din Instagram eller har madklubben en Instagram?
  • Jesper Vollmer 2. oktober 2020 kl. 13:37
    Du må meget gerne sende den til mig tak. Klubben er en del af min profil, og har ikke sin egen.

    Men vil meget gerne se dine boller.

    Jesper
  • Birgit T. 2. oktober 2020 kl. 13:40
    Done :)
  • Heidi T. 22. oktober 2020 kl. 21:46
    Bagte disse boller i weekenden, og det er verdens bedste boller. Intet mindre. Tak til dig og Hilda :-)
    Kh Heidi
  • Jesper Vollmer 23. oktober 2020 kl. 09:23
    Hej Heidi

    Det lover jeg at sige videre til Hilda ! Så bliver hun glad ☺️

    Jesper
  • Heidi T. 2. november 2020 kl. 15:17
    Hej Jesper.
    Bagt disse boller igen, og de er som tidligere nævnt ikke mindre end fantastiske 😃
    Manden bliver så glad, når han kommer hjem til disse i dag😍

    Du siger i videoen, at bollerne skal pensles, INDEN de hæver sidste gang. Det har jeg gjort, men mit klæde klæber fast i bollerne. De bliver således ikke helt fine, idet noget af "toppen" forsvinder i klædet. Hvad gør du for at dette ikke sker?

    Kh Heidi
  • Jesper Vollmer 4. november 2020 kl. 13:51
    Hej Heidi

    Undskyld det sene svar.

    Du skal slet ikke have noget klæde på, når selve bollerne hæver. De skal bare stå så fint helt alene...

    Jesper
  • Lis T. 4. januar 2021 kl. 16:29
    Kan bollerne fryses? Hilsen Lis
  • Jesper Vollmer 5. januar 2021 kl. 19:02
    Hej Lis

    Ja det gør Hilda tit 😜... og jeg også !

    Jesper
  • Lis T. 5. januar 2021 kl. 19:55
    👍🤗😉
  • Lene B. 7. januar 2021 kl. 14:17
    Har lige taget dem ud af ovnen, jeg tog et billede😘 Er ret tilfreds med min førstegangs opstramning 🥰 men kano desværre ikke sætte et billede på her.
  • Jesper Vollmer 7. januar 2021 kl. 16:46
    Dejligt at høre...

    Vi arbejder faktisk på, at kunne lægge billeder op herinde.

    Du kan måske evn. sende det til mig i en besked på instagram, eller lave en story, som jeg kan poste videre selv. Hvis de er flotte altså 😜 Hvis ikke du er på Instagram, kan Facebook også bruges.

    Jesper
  • Mette D. 7. januar 2021 kl. 22:39
    Så lækre boller ..
    kan jeg mon lave dejen aften før som koldt hævet ? 🤔
    Det synes jeg nemlig ikke alle opskrifter egner sig til
  • Jesper Vollmer 11. januar 2021 kl. 12:15
    Hej Mette

    Jeg tænker ikke, at lige den her opskrift egner sig til det nej. Du vil gerne have masser af luft i dejen her, og det får du ikke ved en koldhævning på samme måde.

    Har du prøvet de koldhævede boller herinde fra?

    Jesper
  • Mette D. 11. januar 2021 kl. 13:36
    Nej, dem prøver jeg da straks 👌🏻
  • Rita H. 24. januar 2021 kl. 14:06
    Har netop lavet Hildas boller og de er simpelthen super fine og lækre👌.
    Tak til Hilda og dig for at dele med os🙂.
    Nu skal de nydes med god kaffe og frisklavet appelsinmarmelade.
    Hvilken søndag, hvor dagen er tiltaget over en time og erantis pibler frem i haven👌.
    What’s not to like 😘
    God søndag til jer 🙂
  • Jesper Vollmer 24. januar 2021 kl. 15:45
    Hvor lyder det dog som en dejlig søndag Rita...

    Jesper
  • Rikke J. 14. februar 2021 kl. 17:29
    Mine blev lidt hårde på toppen- hvordan kan det være?
    Mvh Rikke
  • Jesper Vollmer 14. februar 2021 kl. 17:34
    Hej Rikke

    Bagte du med varmluft eller alm. ovn.?
    Jeg bager med varmluft her...

    Jesper
  • Rikke J. 14. februar 2021 kl. 19:45
    Samme her- bruger varm luft
  • Tina D. 17. februar 2021 kl. 17:16
    Hvilken mel bruger du?
  • Jesper Vollmer 17. februar 2021 kl. 18:29
    Hej Tina

    Mener du hvilket mærke?

    Jeg har snoldet lidt lækker Bornholmsk hvedemel fra Bornholms Valsemølle...

    Jesper
  • Lone E. 18. februar 2021 kl. 13:38
    Hej, dækker du bollerne til under efterhævningen? Mvh Lone
  • Jesper Vollmer 18. februar 2021 kl. 15:11
    Hej Lone

    Næ det gør jeg faktisk ikke...

    Jesper
  • Lone E. 19. februar 2021 kl. 10:02
    Ok, var lidt i tvivl om de ville hæve ordentligt uden👍
  • Ole R. 27. februar 2021 kl. 19:50
    Bagte Hilda's boller.....og de ligner faktisk dem på dine billeder Jesper.
    De var så lækre.

    Min frue er gluten allergiker.....Hilda har vel ikke en opskrift uden gluten ?
  • Jesper Vollmer 1. marts 2021 kl. 09:47
    Hej Ole

    Så er min mission jo lykkedes, hvis dine teboller bliver lige så flotte som Hildas og mine ;)

    Jeg har ikke leget så meget med glutenfrit bagværk så desværre, der kan jeg ikke være dig behjælpelig.

    Jesper
  • Joan P. 1. marts 2021 kl. 22:20
    Hej,
    Jeg er ret nyt medlem. Vil prøve Hildas boller i morgen, men 12 boller batter ikke noget i min store familie, plejer at bage omkring 30 ad gangen, men det lyder godt nok voldsomt at skulle bruge 3 pakker gær, hvis jeg laver triple portion, eller er det bare mig, der synes at 50 gr gær til 2,5 dl væske er meget ? Jeg bruger oftest 50 gr gær til 1 L væske .....
    Kh Joan
  • Joan P. 2. marts 2021 kl. 14:45
    Hej igen,
    Nu har jeg fået bagt Hildas boller for første gang, og det er seriøst de lækreste boller, jeg nogensinde har lavet (bager boller ca. 2 gange pr. md.) jeg lavede dobbelt portion, og det var uden problemer. 1000 tak for lækker opskrift til både d
    Hilda og dig Jesper 😄😄
    Kh Joan
  • Jesper Vollmer 3. marts 2021 kl. 10:39
    Godt at høre...

    Og ja i forhold til mængden af gær, er man jo nok nødt til at gange opskriften op, så det hele kommer til at passe.

    Jesper
  • Kathe V. 6. juli 2021 kl. 09:54
    Nøj det er nogle lækre boller. Har i årevis brugt en opskrift, som var vinder i en opskrifts konkurrence. Synes de var lækre. Hilda’s opskrift vinder klart selvom opskrifterne næsten er ens👍😘
  • Jesper Vollmer 11. juli 2021 kl. 16:29
    Hej Kathe,

    Wuhuuu! Tak for de fine ord, og jeg er også selv ret vild med denne opskrift 😋 mums..
  • Eva A. 30. juli 2021 kl. 10:46
    Det er da nogle virkelig lækre boller😊. De skal helt sikkert bages igen👍
  • Mette T. 8. august 2021 kl. 17:29
    Hjemme hos os, kalder vi det en mormor bolle.
    Er også god med rosiner. 🤩
  • Gitte A. 9. august 2021 kl. 21:16
    Findes der dumme spørgsmål ? Så kommer der måske et her. Ejer ikke en røremaskine . Hvor længe skal man røre med en håndmixer. Tænker der er forskel ?. Det er ok at gøre grin hvis det er for dumt…,
  • Jesper Vollmer 10. august 2021 kl. 13:10
    Hej Gitte

    Det er overhovedet ikke dumt. Jeg ville bruge 10 min. Men pas på, du ikke kommer mere mel i, fordi den virker våd i dejen. Så bliver de tørre.

    Jesper
  • Susanne N. 23. september 2021 kl. 16:46
    Har serveret til børn og børnebørn og de var et kæmpe hit 😋
    Denne opskrift går videre i vor generation.
    De bedste boller ever 👌
    Tak til Hilda
  • Jesper Vollmer 27. september 2021 kl. 18:38
    Hej Susanne,

    Den kommentar gør mig sgu' bare SÅ gladddd!

    Tak til Hilda🙏

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.