Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Grønt i beignet

4
  • beignetdejen
  • 250 gram hvedemel
  • 2 dl. vand
  • 1,5 dl. øl
  • 5 gram salt
  • 2 stk. æggehvider
  • saucen
  • 1 dl. æbleeddike
  • 2 dl. rørsukker
  • 3 dl. vand
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. gul chili
  • 2 cm. ingefær
  • 2 stk. kafirlimeblade
  • 2 spsk. maizena
  • 1 spsk. hakket purløg og koriander
  • Grøntsagerne
  • 1 passende mængde spidskål, bønner, løg, palmekål, brocoliskud, courgetter, peberfrugter etc.
  • 2 liter vindruekerneolie

Start med dejen, da den skal hvile. 

Pisk alle ingredienserne sammen undtagen æggehviderne. Sæt dejen i køleskabet, imens du laver alt det andet.

Til chilisaucen koges eddike, sukker og vand op. Kom de snittede chili og finthakket ingefær og limeblade i, og jævn saucen med den opløste maizena. Tjek konsistensen ved at komme lidt af saucen op på en kold tallerken. Så kan du hurtigt se, om den skal jævnes mere eller fortyndes lidt. Hak purløg eller koriander, og kom det i, når saucen er kølet af. 

Skær alle grøntsagerne ud i små sticks. De skal ikke være for tykke, for de får ikke mere end et par minutter i den varme olie. 

Varm olien op til det syder om en træpind. 

Pisk de 2 æggehvider stive, og vend dem i dejen. 

Med en pincet eller gaffel vender du hver grøntsag i dejen, som du friterer i den ca. 180 grader varme olie. 

Servér de sprøde og lune grøntsager sammen med den spicy chilisauce. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

5 kommentarer

  • Lykke T. 25. april 2020 kl. 12:17
    Hvorfor skal dejen hvile, og hvor længe?
  • Jesper Vollmer 25. april 2020 kl. 12:20
    Hej Lykke

    Sad lige ved computeren. Derfor det lynhurtige svar...

    Dejen har godt af lige at "sætte sig" inden hviderne vendes i.
    Så den tid du er om det andet, er fint nok i forhold til hviletid.

    Det er det samme med feks. en pasta og tærtedej. Den skal helst lige slappe lidt af inden forarbejdning.

    Men har du travlt, så prøv at samle den direkte. Mon ikke det går 😜

    Jesper
  • Hellen G. 2. marts 2021 kl. 14:38
    Har Inge kefir-lime blade.
    Hvad så?
  • Jesper Vollmer 3. marts 2021 kl. 10:54
    Så undlader du dem bare. Det skal nok smage godt alligevel...

    Jesper
  • Hellen G. 3. marts 2021 kl. 12:18
    Det gjorde det.😊😊
    Havde frosset nogle koriander blade fra høst i sommer.
    Det kan ikke betale sig. Smagte af ingenting 👎

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.