Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Brændt Ørred

8
  • fisken
  • 1 side ørred / laks
  • 3 spsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • olien
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 bundt dild
  • 0,5 tsk. salt
  • 3 dl. vindruekerneolie
  • cremen
  • 1 kvart liter kærnemælk
  • 1 kvart liter piskefløde
  • 0,5 stk. citron, saften
  • 1 tsk. salt og lidt peber
  • 1 knivspids piment d´espalette
  • cruditeen
  • 6 stk. grønne asparges
  • 4 stk. radiser
  • 1 stk. fennikel
  • 1 bundt dild
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dusk broncefennikel
  • 1 håndfuld hybenroser

Dagen før salter du din ørred med salt og sukker. Lad den ligge på køl til dagen efter. Skyl den under koldt vand, og dup den tør. Eller gør som jeg, og få din fiskehandler til at salte den for dig. Hvis han selv røger sine fisk, kan han sagtens hjælpe dig.  

Til den grønne olie blender du din spinat, dild og salt med olien, der er varmet op til ca. 60 grader. Blend i 5 min. Sigt den grønne olie gennem den mest finmaskede sigte, du har. 

Din fermenterede creme laver du ved at blande kærnemælk og fløde, og smage det til med citron, salt, peber og piment d´espalette. 

Til din crudité skal du have en skål med isvand klar, og så skal mandolinjernet frem. Skyl og skær dine grøntsager i tynde strimler, og læg dem i isvand i mindst 10 min. 

Nu skærer du din ørred ned igennem på langs i midten. Sørg for at alle ben er væk, og at det værste af den brune fedt lige under skindet er fjernet. Du skal have to flotte ens stykker ørred uden skind og ben. 

Frem med bundsenbrænderen. Enten den du bruger til creme brulee, eller gør som jeg, og hent din ukrudtsbrænder frem fra dit eller naboens skur, og giv den GAS... Fisken må godt få noget farve, men der skal meget til, når den er så fed, som den er...  

Sigt din vandet fra din crudité, og kom lidt hakket dild i. Smag til med eddiken og olien, og giv den lidt salt og peber.  

Løft de brændte stykker ørred over et fad, og kom den sprøde crudité på toppen, og drys lidt bronzefennikel eller dild over sammen med dine rosenblade. 

Cremen hælder du op i en bred kop, som du kan hælde lidt af den grønne olie i, og rør lidt rundt, så cremen melerer lidt. Du vil godt kunne se de grønne "perler" i cremen. 

Idéen er, at folk selv tager fra fadet, og selv med en ske kommer lidt af cremen ud over fisken på tallerkenen. 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

13 kommentarer

  • Merete f. 25. juni 2020 kl. 18:38
    Åh altså Jesper ... du er herlig 😂😂😂. Heldigvis har vi lige fået den “store” udgave Med 11 kg flaske, så det skal helt sikkert prøves! Skal lige love for du kunne levere “noget stort og sjovt”🤭😂. Den her skal med garanti prøves!
  • Jesper Vollmer 25. juni 2020 kl. 23:14
    Hej Merete

    Ja den er i den mere sjove ende af skalaen... Godt det også virker sådan ;)

    Men brænd den lige udenfor ikk? 😜

    Jesper
  • Aksel o. 25. juni 2020 kl. 21:32
    Den skal helt sikkert prøves, kan man ikke også få et godt brød til, eller er det forkert?
  • Jesper Vollmer 25. juni 2020 kl. 23:15
    Hej Aksel

    Jo brød kan man sagtens spise til. Så er der også noget at dyppe i den dejlige creme udervejs ;)

    Jesper
  • Vibeke S. 26. juni 2020 kl. 14:13
    Nøøøj, det ser lækkert ud og med din gode gennemgang, er det også noget jeg tør prøve :)
    Hvorlænge kan urteolien holde sig, har du noget bud på det?
  • Jesper Vollmer 26. juni 2020 kl. 22:48
    Hej Vibeke

    Det kan den i flere måneder...

    Så du vil ha´ til hele sommeren ;)

    Jesper
  • Vibeke S. 26. juni 2020 kl. 23:33
    Fantastisk, tusind tak for hurtigt svar.
  • Henrik m. 28. juni 2020 kl. 20:48
    Hej Jesper..
    Det der med gourmet/gæstemad.. mega fedt....

    Mere af det tak:-)
  • Jesper Vollmer 1. juli 2020 kl. 13:53
    Hej Henrik

    Det skal jeg nok love at tage med. Der er allerede skudt en fed tun-gourmet-ret til senere...

    Jesper
  • Vibeke S. 3. juli 2020 kl. 22:17
    Kan raps eller solsikkeolie bruges istedet for vindruekerneolie?
  • Jesper Vollmer 4. juli 2020 kl. 17:03
    Hej Vibeke

    Ja det kan det sagtens. Bare husk, at du kan få dyre rapsolier, der smager af virkelig meget. Det vil smage igennem i din urteolie. Men de billiger og knap så skarpe i smagen er oplagte at bruge. Solsikke er også en neutral olie, så brug bare den også.

    Jesper
  • Sanne T. 30. september 2020 kl. 21:47
    Mums det smagte godt . Men hold da ny op fisken skulle have gas, ja næsten hele kommunens gasbrænder skulle i brug .
    Min lille beskeden gasbrænder var i hvertifald ikke meget værd.
    Men gæsterne var imponeret af smagen, og det visuelle indtryk.
    Personlig synes jeg dressingen med kærnemælk og fløde, smager fantastisk ( anderledes smag end den klassiske mormor dressing).
    Tak for de mange gode opskrifter.
    Vh Sanne
  • Jesper Vollmer 2. oktober 2020 kl. 12:59
    Tak Sanne

    Fedt at du giver dig i kast med denne lidt vilde ret.

    Glad for at det virkede for dig !

    Jesper

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.