Det her er en gratis smagsprøve på Klub Vollmer. Som medlem får du en ny opskrift hver uge. Bliv medlem

Æbletærte

4
  • 1 rulle mørdej eller lav din egen fra opskriften "Blommetærte"
  • tærteform på 26-28 cm.
  • mandelcreme
  • 200 gram sukker
  • 125 gram blød smør
  • 150 gram mandelmel
  • 2 stk. æg
  • resten
  • 6 stk. æbler
  • 2 dl. abrikosmarmelade
  • 4 spsk. creme fraiche

Mængden af mandelmasse herunder er nok til 2 tærter. 

Smør en tærteform med blød smør eller bagespray. 

Rul mørdejen ud over formen, og løft siderne og pres dejen helt ned i kanten. 

Pres enten med hånden eller en kagerulle dejen af kanten, så den bliver helt skarp. 

Saml mandelmassen, ved at røre sukker, mandelmel, smør og æg sammen. Fordel halvdelen massen ud over bunden, og gem den anden halvdel af massen til en ekstra kage. 

Del æblerne i to, og fjern kernehuset med et parisiennejern eller en teske. 

Snit de halve æbler i tynde skiver, og lad dem blive sammen som en vifte. Træk dem ud, så viften bliver så lang som muligt, og fordel dem rundt i tærten startende yderst. 

Bliv ved til den er fuld af æbler. 

Bag tærten i 45 min. ved 175 grader. 

Smelt abrikosmarmeladen i en kaserolle, og sigt frugtkødet fra. Pensl æblerne, så de bliver blanke og fine. 

Servér den lune tærte med creme fraiche 

 

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

29 kommentarer

  • Vibeke S. 26. april 2020 kl. 23:57
    Hej Jesper
    Jeg synes normalt mine æbler bliver hurtigt mørke når de får ilt, har du gjort noget for at undgå dette? Det vil nok tage mig ret lang tid at nå frem det smukke resultat du har der :)
    Tusind tak for masser af inspiration.
  • Jesper Vollmer 27. april 2020 kl. 00:47
    Det at skiverne ligger så tæt op ad hinanden, gør at de ikke oxyderer.

    Og så må du øve dig i den hurtige kniv... så skal du bare se 😜

    Men går det langsomt, kan du altid stænke dem med citron. Det hjælper...

    Jesper
  • Yvonne L. 25. maj 2020 kl. 17:41
    Hej Jesper
    Kan man bruge noget andet end mandel el da jeg er allergisk for nødder
    Hilsen Yvonne
  • Connie M. 30. juli 2020 kl. 16:40
    Hej Jesper
    En super lækker flot kage...Tak for den gode guide :-)
    Når du benytter din ovn kan du så ikke fortælle os om du bruger varmluft / overunder varme.
  • Jesper Vollmer 3. august 2020 kl. 14:08
    Hej Connie

    Jo det kan jeg da godt, men som udgangspunkt er det altid varmluft, hvis ikke jeg skriver andet... Kan du godtage det? ☺️

    Jesper
  • Connie M. 3. august 2020 kl. 20:29
    :-) Det så fint ...tak for det !
  • Mia H. 19. september 2020 kl. 13:27
    Hvor stor er tærteformen?
  • Jesper Vollmer 23. september 2020 kl. 12:04
    Hej Mia

    Den jeg brugte er 26 cm. men du har ret, det skal da stå i opskriften...
    Det retter jeg lige...

    Jesper
  • Mia H. 23. september 2020 kl. 12:58
    Tak 😊
  • Heidi T. 10. oktober 2020 kl. 18:10
    Ser lækker ud. Må jeg bestemt prøve😃 Serveres kagen kold eller lun? Vil gerne lave så meget i forvejen inden gæsterne kommer.
    Kh Heidi
  • Heidi T. 10. oktober 2020 kl. 18:10
    Ser lækker ud. Må jeg bestemt prøve😃 Serveres kagen kold eller lun? Vil gerne lave så meget i forvejen inden gæsterne kommer.
    Kh Heidi
  • Jesper Vollmer 13. oktober 2020 kl. 14:03
    Hej Heidi

    Du kan sagtens lave den i forvejen. Det er jo, det de gør i konditorierne. Der har de jo smukke kager stående i montren hele dagen.

    Det er her, at den smeltede abrikosmarmelade kommer til sin ret. Den holde kagen smuk og glinsende i mange timer.

    Jesper
  • Heidi T. 13. oktober 2020 kl. 18:51
    Super, men så nydes den kold?
    Kh Heidi
  • Jesper Vollmer 19. oktober 2020 kl. 10:56
    Hej igen

    Sorry glemte helt at svare dig. Men ja... den spises kold. Det er faktisk svært at spise den varm, hvis man vil ha´ det der flotte blanke udtryk. Der SKAL den være kølet lidt af.

    Jesper
  • Ruth H. 3. februar 2021 kl. 12:43
    Hej Jesper
    Mandelcremen du kommer i tærten er det det man også kalder Fragipan ?
    Hilsen Ruth
  • Jesper Vollmer 3. februar 2021 kl. 14:51
    Hej Ruth

    Ja lige præcis...

    Jesper
  • Gitte M. 7. februar 2021 kl. 15:29
    Mums 👍Så lækker en kage. Super nem og så blev den mindst lige så flot som din 🙃 😋
  • Jesper Vollmer 8. februar 2021 kl. 14:36
    Godt gået Gitte... 👏🏻👏🏻👏🏻

    Jesper
  • knud e. 28. februar 2021 kl. 11:34
    Hvor meget smør skal der bruges !
    Mangelfuld ingrediensliste,

    ØV-ØV det er en Ommer :(

    Mvh Knud Kørelærer
  • Jesper Vollmer 28. februar 2021 kl. 20:57
    Hej Knud

    Tak fot tippet.

    Jeg har lige siddet med alle 170+ opskrifter, og tastet hver og en ind i vores nye ingrediensberegner. Du tog mig i en tastefejl. Jeg krydser fingre for, at jeg ikke har for mange andre svipsere...

    Æbletærten er hermed rettet til...

    Jesper
  • Asger M. 11. april 2021 kl. 12:18
    Hej Jesper
    Hvor kan man købe en færdig mørdej fordi dem de har i det lokale supermarked har godt nok tærte dej men det er ikke mørdej
    Mvh Asger Michellsen
  • Jesper Vollmer 13. april 2021 kl. 13:00
    Enten bruger du bare den, eller også laver du mørdejen fra blommetærten herinde...

    Jesper
  • Charlotte g. 31. maj 2021 kl. 17:07
    Hej Jesper
    Har du et godt råd til os der konsekvent har meget varme hænder og derfor har et lidt anstrengt forhold til at arbejde med mørdej
    Mvh Charlotte Boysen
  • Charlotte g. 31. maj 2021 kl. 17:07
    Hej Jesper
    Har du et godt råd til os der konsekvent har meget varme hænder og derfor har et lidt anstrengt forhold til at arbejde med mørdej
    Mvh Charlotte Boysen
  • Jesper Vollmer 4. juni 2021 kl. 14:33
    Hej Charlotte,

    Der er kun én løsning... de varme hænder må få købt sig en røremaskine. Den er simpelthen også bare så smart - varme hænder eller ej 😜
  • Hellen G. 12. september 2021 kl. 00:12
    Hlælp Jesper.
    Min datter har glutenallergi.
    Men vi har masser af æbler 😊
  • Jesper Vollmer 12. september 2021 kl. 14:39
    Hej Hellen,

    Det bør være muligt at købe en rulle glutenfri mørdej og ellers kan du skifte melet ud med glutenfrit hvedemel, f.eks Finax.
  • Hellen G. 13. september 2021 kl. 01:55
    Har prøver glutenfri tærtedej fra Rema1000.
    Ganske vist til en grøntsaagstærte.
    Den var håbløs at rulle lidt større mellem 2 stk. bagepapir og alt for salt.
    Måske der er andre.
    Vil prøve med Finax.
    Tak
  • Jesper Vollmer 15. september 2021 kl. 10:21
    Hej Hellen,

    Øv øv.. men godt du får prøvet dig frem. Lad mig høre hvordan det går med Finax 😇

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.