Æbletærte

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Æbletærte

  • 1 rulle mørdej eller lav din egen fra opskriften "Blommetærte"

  • Tærteform på 26-28 cm.

  • Mandelcreme

  • 200 gram sukker

  • 125 gram blød smør

  • 150 gram mandelmel

  • 2 stk. æg

  • Resten

  • 6 stk. æbler

  • 2 dl. abrikosmarmelade

  • 4 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

Mængden af mandelmasse herunder er nok til 2 tærter. 

Smør en tærteform med blød smør eller bagespray. 

Rul mørdejen ud over formen, og løft siderne og pres dejen helt ned i kanten. 

Pres enten med hånden eller en kagerulle dejen af kanten, så den bliver helt skarp. 

Saml mandelmassen, ved at røre sukker, mandelmel, smør og æg sammen. Fordel halvdelen massen ud over bunden, og gem den anden halvdel af massen til en ekstra kage. 

Del æblerne i to, og fjern kernehuset med et parisiennejern eller en teske. 

Snit de halve æbler i tynde skiver, og lad dem blive sammen som en vifte. Træk dem ud, så viften bliver så lang som muligt, og fordel dem rundt i tærten startende yderst. 

Bliv ved til den er fuld af æbler. 

Bag tærten i 45 min. ved 175 grader. 

Smelt abrikosmarmeladen i en kaserolle, og sigt frugtkødet fra. Pensl æblerne, så de bliver blanke og fine. 

Servér den lune tærte med creme fraiche 

 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Vibeke S.

    Hej Jesper
    Jeg synes normalt mine æbler bliver hurtigt mørke når de får ilt, har du gjort noget for at undgå dette? Det vil nok tage mig ret lang tid at nå frem det smukke resultat du har der :)
    Tusind tak for masser af inspiration.

    • Jesper Vollmer

      Det at skiverne ligger så tæt op ad hinanden, gør at de ikke oxyderer.
      Og så må du øve dig i den hurtige kniv... så skal du bare se 😜
      Men går det langsomt, kan du altid stænke dem med citron. Det hjælper...
      Jesper

  • Yvonne L.

    Hej Jesper
    Kan man bruge noget andet end mandel el da jeg er allergisk for nødder
    Hilsen Yvonne

  • Connie M.

    Hej Jesper
    En super lækker flot kage...Tak for den gode guide :-)
    Når du benytter din ovn kan du så ikke fortælle os om du bruger varmluft / overunder varme.

    • Jesper Vollmer

      Hej Connie
      Jo det kan jeg da godt, men som udgangspunkt er det altid varmluft, hvis ikke jeg skriver andet... Kan du godtage det? ☺️
      Jesper

  • Connie M.

    :-) Det så fint ...tak for det !

  • Mia H.

    Hvor stor er tærteformen?

    • Jesper Vollmer

      Hej Mia
      Den jeg brugte er 26 cm. men du har ret, det skal da stå i opskriften...
      Det retter jeg lige...
      Jesper

  • Mia H.

    Tak 😊

  • Heidi T.

    Ser lækker ud. Må jeg bestemt prøve😃 Serveres kagen kold eller lun? Vil gerne lave så meget i forvejen inden gæsterne kommer.
    Kh Heidi

  • Heidi T.

    Ser lækker ud. Må jeg bestemt prøve😃 Serveres kagen kold eller lun? Vil gerne lave så meget i forvejen inden gæsterne kommer.
    Kh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej Heidi
      Du kan sagtens lave den i forvejen. Det er jo, det de gør i konditorierne. Der har de jo smukke kager stående i montren hele dagen.
      Det er her, at den smeltede abrikosmarmelade kommer til sin ret. Den holde kagen smuk og glinsende i mange timer.
      Jesper

    • Heidi T.

      Super, men så nydes den kold?
      Kh Heidi

    • Jesper Vollmer

      Hej igen
      Sorry glemte helt at svare dig. Men ja... den spises kold. Det er faktisk svært at spise den varm, hvis man vil ha´ det der flotte blanke udtryk. Der SKAL den være kølet lidt af.
      Jesper

  • Ruth H.

    Hej Jesper
    Mandelcremen du kommer i tærten er det det man også kalder Fragipan ?
    Hilsen Ruth

    • Jesper Vollmer

      Hej Ruth
      Ja lige præcis...
      Jesper

  • Gitte M.

    Mums 👍Så lækker en kage. Super nem og så blev den mindst lige så flot som din 🙃 😋

    • Jesper Vollmer

      Godt gået Gitte... 👏🏻👏🏻👏🏻
      Jesper

  • knud e.

    Hvor meget smør skal der bruges !
    Mangelfuld ingrediensliste,
    ØV-ØV det er en Ommer :(
    Mvh Knud Kørelærer

    • Jesper Vollmer

      Hej Knud
      Tak fot tippet.
      Jeg har lige siddet med alle 170+ opskrifter, og tastet hver og en ind i vores nye ingrediensberegner. Du tog mig i en tastefejl. Jeg krydser fingre for, at jeg ikke har for mange andre svipsere...
      Æbletærten er hermed rettet til...
      Jesper

  • Asger M.

    Hej Jesper
    Hvor kan man købe en færdig mørdej fordi dem de har i det lokale supermarked har godt nok tærte dej men det er ikke mørdej
    Mvh Asger Michellsen

    • Jesper Vollmer

      Enten bruger du bare den, eller også laver du mørdejen fra blommetærten herinde...
      Jesper

  • Charlotte g.

    Hej Jesper
    Har du et godt råd til os der konsekvent har meget varme hænder og derfor har et lidt anstrengt forhold til at arbejde med mørdej
    Mvh Charlotte Boysen

  • Charlotte g.

    Hej Jesper
    Har du et godt råd til os der konsekvent har meget varme hænder og derfor har et lidt anstrengt forhold til at arbejde med mørdej
    Mvh Charlotte Boysen

    • Jesper Vollmer

      Hej Charlotte,
      Der er kun én løsning... de varme hænder må få købt sig en røremaskine. Den er simpelthen også bare så smart - varme hænder eller ej 😜

  • Hellen G.

    Hlælp Jesper.
    Min datter har glutenallergi.
    Men vi har masser af æbler 😊

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen,
      Det bør være muligt at købe en rulle glutenfri mørdej og ellers kan du skifte melet ud med glutenfrit hvedemel, f.eks Finax.

  • Hellen G.

    Har prøver glutenfri tærtedej fra Rema1000.
    Ganske vist til en grøntsaagstærte.
    Den var håbløs at rulle lidt større mellem 2 stk. bagepapir og alt for salt.
    Måske der er andre.
    Vil prøve med Finax.
    Tak

    • Jesper Vollmer

      Hej Hellen,
      Øv øv.. men godt du får prøvet dig frem. Lad mig høre hvordan det går med Finax 😇

  • Laila S.

    Hej Jesper jeg har lige meldt mig ind i din klub, det ser spændende ud. Mit første forsøg er din Æbletærte. Hvor længe kan man gemme resten af cremen, eller kan man evt. Fryse den ned til senere brug
    Venlig hilsen Laila

    • Jesper Vollmer

      Hej Laila
      Er glad for, at du kan lide kagen. Jeg ville ikke gemme cremen på køl mere end et par dage. Men fryse den kan du sagtens.
      Jesper

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.