Det her er kun et uddrag! Som medlem får du adgang til videoen hvor Jesper laver Æblesmør / roulade / trifli og du får hele opskriften. Bliv medlem

Æblesmør / roulade / trifli

Her giver vi den gas med flere ting, men æblesmørret er hovedtemaet.  Skyl æblerne, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 20 min. eller til de puffer. Blend det hele, og kør det gennem en grov sigte. Smag den lune æblesmør til med citronsaft, kardemomme...

Bliv en del af Klub Vollmer

...om to minutter kan du være i gang med at lære en
lækker ret, som du kan forkæle din familie med allerede i aften.
Du har valgt følgende: Månedligt medlemskab. Første måned er gratis 49,- pr måned herefter.
Du har valgt følgende: Årligt medlemskab. To måneder gratis. 490,- pr år.

Opsig når du vil, til udgangen af indeværende abonnementsperiode. Medlemskabet med første måned gratis gælder kun, hvis du ikke tidligere har været medlem af Klub Vollmer.

Kreditkort ikoner

27 kommentarer

  • Birthe K. 14. oktober 2021 kl. 10:49
    Det ser super lækkert ud, det skal prøves 😊.
    Vi skal have gæster i næste uge. Kunne godt tænker mig at lave æblekagen til dessert og rouladen til kaffen. Men er i tvivl om det bliver for meget med æbler. Hvad synes du ?
  • Jesper Vollmer 14. oktober 2021 kl. 13:57
    Hmmm… tror måske sagtens, det kan gå. Det er to ret forskellige ting.
    Hvis du stænker bundene med lidt rom eller calvados. Så sker der endnu mere…
  • Birgit D. 14. oktober 2021 kl. 12:16
    Ser lækkert ud ville man kunne køre æblerne i en food processer i stedet for at bruge en sigte
  • Birgit D. 14. oktober 2021 kl. 12:16
    Ser lækkert ud ville man kunne køre æblerne i en food processer i stedet for at bruge en sigte
  • Jesper Vollmer 14. oktober 2021 kl. 13:50
    Det hele skal sigtes pga. kerner og stilke.
  • Ester L. 14. oktober 2021 kl. 14:05
    😄🎉
  • Birgit D. 14. oktober 2021 kl. 14:47
    Nåår tusinde tak ❤️
  • Lone K. 14. oktober 2021 kl. 15:09
    Tak for opskrift og inspiration 👍 Havde heldigvis ikke kogt alle æblerne til mos, så nu er der lavet lækker æblesmør 🤗
  • Jesper Vollmer 18. oktober 2021 kl. 20:58
    Hej Lone,

    Det gør mig bare glad at høre. Du er da god.

    God aften.
  • Mette D. 14. oktober 2021 kl. 16:42
    Hej Jesper
    Dejligt med brug af alle de lækre æbler 👍
    Kan jeg lave æblesmør af æblebåde så de ikke skal sigtes ?
  • Wanda K. 14. oktober 2021 kl. 17:25
    Hvor er i bare hyggelige at se og høre på 😊tak for endnu en lækker opskrift
  • Jesper Vollmer 18. oktober 2021 kl. 18:52
    Tak Wanda

    Det elsker vi, at du synes 🤓
  • Annie B. 14. oktober 2021 kl. 21:22
    Æblesmør- det lyder godt. Men vores æbler fra haven er desværre fyldt med diverse "huller og stød, med andre ord ikke perfekte. Så dem kan jeg ikke bage hele i ovnen.
    Men kan man få samme gode resultat hvis man skærer æblerne ud i så store stykker som det nu kan lade sig gøre og bager æblestykkerne i ovnen?
  • Jesper Vollmer 18. oktober 2021 kl. 18:48
    Ja det kan du helt sikkert godt.

    Fortæl mig lige, hvordan det går.
  • Jane K. 16. oktober 2021 kl. 12:08
    Jeg kan også anbefale at bruge Discovery æbler. De har en flot, flot rød farve. Kræver dog mindre sukker
    Det er en meget lækker måde at anvende de sidste lidt ‘trætte’ æbler på
  • Jesper Vollmer 18. oktober 2021 kl. 20:58
    Hej Jane,

    Klubben og jeg takker for tippet 🍏 🍎
  • Lone 17. oktober 2021 kl. 19:53
    Hej Jesper

    Jeg har lavet æblesmør et par gange ved kogning. Først koges æblerne til mos i ca. 1 time og derefter tilsættes sukker og krydderier og simrer så igen i 1,5-2 timer, hvor de ender med at blive karamelliseret. Din metode er meget nemmere, men bliver æblerne også karameliserede, når de udelukkende tilberedes i ovnen ? PFT tak for svar.

    Venlig hilsen Lone
  • Jesper Vollmer 18. oktober 2021 kl. 18:51
    Ja de 200 grader giver dem faktisk lidt karamelisering. Du kan også eksperimentere med højere varme.

    Jeg kan godt li’ at jeg skal bruge så lidt sukker på den her måde.
  • Solveig Q. 21. oktober 2021 kl. 16:19
    Hej Jesper
    Mon man kan bruge pærer til pæresmør?
    Har lige lavet to portioner æblesmør - en rød og en gul. Nu kører maskinen med dej til rouladen😊
    Mange hilsner
    Solveig
  • Jesper Vollmer 4. november 2021 kl. 16:30
    Hej Solveig,

    Det kan du sagtens. Giv det et skud!
  • Doris B. 23. oktober 2021 kl. 00:35
    Det var en aha oplevelse - æblesmør har jeg aldrig hørt om før og æbler i ovnen uden noget som helst... aha!
    Men det fungerer fint - blandede nedfaldsæbler - nogle hele og fine, andre i halve og nogle måtte skrælles og i småstykker. Det hele puffede fint op.
    Jeg brugte mindre kardemomme, en opskriften. Det smager dejligt. Måske prøver jeg vanille næste gang.
    Venlig hilsen og tak for en god start fra et nyt medlem!

  • Jesper Vollmer 26. oktober 2021 kl. 12:48
    Hej Doris,

    Mange tak for din kommentar! Det er sejt du eksperimenterer... og velkommen til klubben! 🥳
  • Susanne N. 23. oktober 2021 kl. 11:45
    Min blender stod af så jeg har kørt 2 kg bagte æbler gennem en minihakker og sigte bagefter 😆
    Det var det hele værd det smager fantastisk og sikke en flot farve og konsistens 👍
    Julegave : ny blender 😁
  • Jesper Vollmer 26. oktober 2021 kl. 12:47
    Hej Susanne,

    Du er bare god - tak for ros 😍
  • Birgit D. 23. oktober 2021 kl. 16:50
    Så gik jeg lavet æbel smør virkelig nemt og lækkert jeg har lavet 2 plader men af to omgange har sukkersyge så kom lidt flydende sød i og skyllede glasne i atamon så de ik behøver køleskab før de bliver åbnet ❤️
  • Jesper Vollmer 26. oktober 2021 kl. 12:46
    Hej Birgit,

    Godt, at du huskede atamon. Det er bare et smart trick 😊
  • Helle A. 8. november 2021 kl. 12:15
    Tusind tak for en skøn roulade 😊🙏🍂🍃. Og lækker 🍎mos - sjovt de puffede op. Bestemt ikke sidste gang den skal prøves

Skriv kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.