Æblesandkage

Tilberedningstid 1-2 timer

Ingredienser

4 personer
  • Æblesandkage

  • 60 gram smør

  • 150 gram sukker

  • 4 stk. æggeblommer

  • 4 stk. æggehvider

  • 1 stk. citron, skal og saft

  • 200 gram mel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 3 spsk. mælk

  • 4 stk. æbler

  • 0,50 glas abrikosmarmelade

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og skær dem i halve og snit dem halvt igennem som en hasselbach kartoffel.

Gnid æblerne med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. 


Pisk smør, sukker, æggeblommer og citronsaft lyst og luftigt. 


Sigt mel og bagepulver i, og saml dejen med mælken. 


Pisk hviderne stive, og vend dem forsigtigt i. 

Smør en 25. cm. springform. Kom dejen i og pres æblerne halvt ned i dejen, så den hvælver lidt op over æblerne, men de må ikke forsvinde helt. 

Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 min. 

Når kagen er kølet en lille smule af, smeltes abrikosmarmeladen i en lille gryde, og kagen pensles med den, så den bliver saftig og glinsende at se på. Fuldstændig som i konditorens vindue.

Servér den evt. med lidt kold creme fraiche.  

 

Billeder fra opskriften

Kommentarer

  • Anne-Lise T.

    Ser spændende ud. Den må prøves. Og rigtig god bedring til dig, Jesper.

  • Anette M.

    Jeg er ellers ikke så vild med sandkage men denne må simpelthen hen prøves - nu der er æbler i - så en lille weekend kage hvor det ene barnebarn er på weekend 😀 rigtig god bedring Jesper og godt Annette kan kræse om dig 😀

  • Dorte L.

    Ser lækker ud Den skal helt sikkert prøves 👍 God bedring Pas på dig selv og hinanden 🤗🤗🌞

  • Eva S.

    Alle de bedste ønsker om hurtig bedring.
    Tak for en inspirerende "klub" 😀
    Eva

  • Margith K.

    Tak for opskriften - den skal prøves.
    Du ønskes rigtig god bedring.

  • Anna L.

    Tak for en lækker opskrift, minder mig om min mors galopkage ( Den blev kaldt galop kage da den var hurtig at lave , når gæsterne meldte deres ankomst og så smagte den himmelsk især når den var lun )
    God bedring til dig håber du snart er oppe på dupperne igen

  • Kirsten H.

    Rigtig god bedring, møg uretfærdig i så ung en alder, tak for dejlig medlemsskab
    Kh Kirsten

  • Lisbeth E.

    Den ser fantastisk ud. Jeg glæder mig til at lave den til familien. Hvor har du dine fine skåle fra? Pas på dig selv og endnu engang god bedring her fra Hanstholm 🥰

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Hvad er der for nogen af skålene, du spørger til?

    • Lisbeth E.

      Hej Jesper.
      Det er både de små, som du bruger til en smørklat eller et krydderi, og de større. I køkkenet er der en hylde, hvor der står en hel masse af dem. Da de minder om hinanden i farverne tænker jeg de kommer samme sted fra.

    • Jesper Vollmer

      Hej Lisbeth
      Jeg fik da aldrig svaret dig...
      Her kan du se, alle de dejlige ting Sarah Oakman har lavet til huset.
      http://www.ohoak.com

  • Mette R.

    Hej skal helt afgjort prøves 😊
    God bedring 🤗

  • Kirsten F.

    Jesper, det ser lækkert ud, den skal prøves.👍🏽
    God bedring til dig, nu må det være slut med alvorlige ulykke og sygdom, du har haft nok af det😉 Krammer til dig, Annette og familien. Bh Kirsten Flindt

  • Margit C.

    Lækker opskrift. Den skal prøves.
    Rigtig god bedring

  • Margit C.

    Lækker opskrift. Den skal prøves.
    Rigtig god bedring

  • Elise B.

    Wow, hvor ser den lækker ud - den skal prøves!
    Og rigtig god bedring 🍀

  • Morten N.

    Ser helt vildt godt ud , må prøves , og rigtig god bedring Jesper, lov mig at du passer godt på dig selv

  • Tina B.

    Godt det ikke var værre. God bedring. 👍😀😎

  • Janne T.

    Kære powerpar!
    Sikke et dejligt billede af jer! Hvor er I ærlige til at dele sorger og glæder med os alle.
    For livet består af begge dele. Sorger og bekymringer får vi for at kunne mærke, hvor godt det føles ,når lykken igen tilsmiler os♥️
    Og nu er det snart jeres tur til at blive forkælet med lykke og held, som I får her fra os i Holte!
    Kh Janne Tolstrup

    • Jesper Vollmer

      🙏🏼 Tak Janne 🙏🏼

  • Susanne P.

    Tak for opskriften. Og rigtig god bedring Jesper.

  • Kirsten L.

    Den minder mig om en kage min mor altid bagte, den skal helt klart prøves ☺️ God bedring

  • Jytte S.

    Lyder rigtig lækkert. Jeg vover springet og skifter sukker ud med Perfect FIT.
    Rigtig god bedring, men det må tage den tid det tur', skønt at du har en rigtig god familie.

  • Jytte S.

    Lyder rigtig lækkert. Jeg vover springet og skifter sukker ud med Perfect FIT.
    Rigtig god bedring, men det må tage den tid det tar' , skønt at du har en rigtig god familie.

  • Anne-Marie P.

    Den æble kage skal prøves, den ser rigtig dejlig ud. Jeg ønsker dig rigtig god bedring

  • doris J.

    Den æblesandkage skal prøves, ser lækker ud !
    God bedring til dig Jesper, håber ikke der må være for meget mén ovenpå sådan en omgang
    alt godt ønskes til jer begge.

  • Henning D.

    Kære Jesper og familie.
    Tusind tak for opskriften på æblesandkage, den skal prøves.
    Tak for dine dejlige opskrifter, som er faldet i god "jord" i fam.
    Rigtig God Bedring til dig Jesper. Tak for det dejlige billede af jer begge. I er nogle SEJE fightere. Pas godt på hinanden, og nyd sommeren i fred og ro. Også en varm hilsen til jeres drenge.
    Lene Duus

  • Martin P.

    For helvede Jesper 😢 Rigtig god bedring 🙏☀️

  • Lillian M.

    Mmmmmmm... den ser god ud! Og rigtig god bedring... Tag til Bornholm, - vores friske luft er healende.... :-)

  • Jette I.

    Wow en kage 👍🤗
    Nem at lave, smagte himmelsk, sidst og ikke mindst - så smuk 👍
    Det er ikke sidste gang den skal prøves.
    1000 tak for endnu en fantastisk opskrift ☀️

    • Jesper Vollmer

      Hej Jette,
      Ej tak for den skønne ros. Det varmer! Jeg er også selv ret så vild med denne opskrift 🤩

  • Monny K.

    Den bedste sandkage vi er helt vilde med den 👏😉. Kommer du med nogle småkage opskrifter som kan bruges når jeg runder 😱. Tak for god inspiration. Monny

    • Jesper Vollmer

      Hej Monny,
      Wihuuuu en dejlig kommentar. Jeg skriver det på min liste over opskrifter 💪

Skriv en kommentar

Du skal være medlem for at kunne skrive kommentarer.